ОДЗ №74 „Дъга” – София

Категория: Детски градини


Населено място: София


Адрес: ул. "Стефан Чомаков" 1


Телефон: 02 847-98-36


Факс: 02 847-97-62


Имейл: r.s.velinova@abv.bg


Facebook: ОДЗ 74 "Дъга"


Web: http://www.odz74.com/

За насГалерияЗапитване

Информация

ОДЗ №74 „Дъга” е целодневна детска градина. Детското заведение е общинска собственост. Функционира от 1985 г. Помещава се в сграда с два корпуса на 2 и 3 етажа, с просторни занимални, спални за всяка група, големи тераси, сервизни помещения. Масивната сграда e разположена на 1128 кв. м площ. Децата разполагат с музикален салон, логопедичен кабинет, кабинет по приложни изкуства, кабинет по безопасност на движението, плувен басейн. Дворът е голям - 9 декара , с много трева и обособени детски площадки за всяка група. Детската градина приема деца от 1 до 7 годишна възраст. Децата са разпределени в групи по възраст. Има яслени групи, и група за предучилищна подготовка. В осемте групи на детската градина са приети 230 деца. В двете групи на детската ясла се отглеждат 55 деца. За тях се грижи квалифициран персонал – четири медицински сестри, четири помощник възпитатели и един педагог. Работи се по системата „Аз съм в детската ясла” на издателство „Изкуства”. Децата имат занимания по следните направления:
 • Опознаване на околната среда
 • Опознаване на себе си
 • Взаимодействие с другите
 • Физическа култура
 • Музика

Дейности

Плуване:
 • Басейнът е с размери - дължина - 9 м., ширина – 5 м., дълбочина от 0,75 м. до 0.95 м. Заниманията по плуване и поддръжката на басейна се осъществява от Плувен клуб „Воден свят”. Провеждат се два пъти в седмицата по предварителна програма. Треньор Светослава Илчева.
Футбол:
 • Заниманията са по два пъти в седмицата от ДФК „Тигрите” с треньор Николай Куцаров. В края на годината се провежда футболен турнир на ниво столични детски градини.
Приложни изкуства:
 • Заниманията се провежда се два пъти в седмицата от „АРТ СТУДИО А- Я„ с художниците Виолета и Ангел Бакшеви.Заниманията включват малка пластика – глина, декоративно рисуване, работа с отпадъчни материали, мозайка, колажи и др.
Народни танци:
 • Заниманията се провеждат се два пъти в седмицата от Танцувално студио „Елена” с хореограф Евгения Гордиенко – бивш танцьор на ДА „Филип Кутев” , корепетитор – Елена Гугова. Децата научават основни стъпки на най- популярните български хора, поднесени и адаптирани за тяхната възраст. Запознават се с основните неща от богатата ритмика на българския фолклор, участват активно в пресъздаване на народни обичаи с характерните за тях танци.
Карате:
 • Заниманията се провеждат се два пъти в седмицата от ЕТ”Светлина – 98” с главен инструктор Светла Костова – член на Българската федерация по карате. Заниманията създават у децата добра двигателна култура, дават основни познания в този вид бойно изкуство, способности за самозащита, подобрена емоционална стабилност, дисциплина, воля.
Английски език:
 • Заниманията се провеждат се два пъти в седмицата от Езиков Център „АВЕНИР” с преподавател Светла Деянова – специалист с квалификация „Ранно чуждоезиково обучение по английски език”.
Ски училище:
 • Провежда се през месец януари, курсът продължава пет дни. Организира се от Ски училище „Де Люси” на хижа Ветровала - Витоша.
Скаутско училище:
 • Провежда се пет дни в ачалото на месец май. Мероприятието включва туризъм и ориентиране в планината. Обиколка на Витоша, Люлин планина, Плана планина. Провежда се от Ски училище „Де Люси”.
Летен лагер:
 • Провежда се в началото на месец юли вече пета година. Продължителност 10 дни, Велинград, хотел Витоша - минерален басейн и борова гора.
Екскурзии:
 • През месец май по традиция организираме еднодневна екскурзия до ранчо „Конникът” – село Макоцево.
Разгледайте още Детски градини в София https://www.youtube.com/watch?v=ubeMQmCO0x8

Вашето съобщение