Дари книга – подари знание

Дари книга – подари знание
Стартира Национална кампания за насърчаване на четенето под наслов “Дари книга – подари знание!”. Организатор е първия в града безплатен Литературен клуб – читалня “Малкият принц“, който е част от Център за млади таланти, Бургас. Зад инициативата застава и Фондация “Шанс за децата и природата на България”.
Инициативата има за цел да насърчи четенето от най-ранна детска възраст. Именно затова инициаторите призовават всички, които искат да се включат, да дарят нови или употребявани, но запазени, детски книжки. Приема се всякаква детско-юношеска литература с твърди или меки корици.
Организаторите очакват всички, които искат да дарят книга и подкрепят идеята, на 25.01.2020 г. от 16:30 ч. за старта на кампанията и представянето на първите авторски творби на участниците в пилотния проект по творческо писане за малки деца “Моите първи истории“ на центъра за млади таланти.
Литературен клуб-читалня “Малкият принц” очаква всички любители на детската литература всяка събота за най-различни тематични четения и, както винаги, входът е свободен. Организаторите напомнят да следите страницата им, за да се информирате за предстоящите събития!
Всеки, който има възможност и желае, може да дари книга на 25.01.2020 г. от 16:30 ч. в центъра за млади таланти или да я изпрати на адрес: гр. Бургас, пл. Атанс Сиреков 4. Дарения на книги ще се приемат до края на месец февруари.
Повече информация за кампанията можете да получите на телефон 0887 201033 или на имейл info@forbgkids.org
“Дете, което чете, ще стане възрастен, който мисли“.