Няколко трика за насърчаване на децата

Няколко трика за насърчаване на децата

Всеки учител се труди и преследва през цялата учебна година резултати. Всички знаем трудностите и това какво коства на преподаващите да постигнат тези желани цели. Понякога работата с децата може да се превърне в истинско удоволствие, но в други ситуации да не се случват нещата както очакваме. Припомняме няколко трика за насърчаване на децата и постигане на завидни резултати в полза на учители и родители:

Доверие
Всяко дете има потенциал който се гради на доверие и постоянство. Много от малките изпитват страх да не се изложат при въпроси и поставени задачи. Не трябва да се губи доверието в учениците в нито един момент за да запазим и постоянството им.
Водата побеждава камъка не със сила а с постоянство. Мозъкът е като мускул, колкото повече се използва, толкова по-силен става.

Комплименти
Едва ли има малчугани които да не обичат хвалбите, затова не пестете добрите думи колкото и малък да е напредъка. Изследвания показват, че колкото повече насърчаваме и даваме положителни оценки на мъниците, толкова по-отговорно подхождат към поставените им задачи. Тези деца, които са чули повече похвали работят по усилено.

Думите
Използвайте възклицания и добри думи за свършената работа:
“Ти го направи перфектно”
“Справихте се блестящо”
“Гордея се с вас”
“Беше трудно но ти го направи”

Ако статията ви е харесала споделете от бутон Share с колеги и приятели за да се популяризира!

Тагове: ,

Източник: ОБРАЗОВАНИЕТО.БГ