Вижте този експеримент с палави ученици в клас!

Вижте този експеримент с палави ученици в клас!

Децата кипят от енергия и лудуват, както в коридорите, така и в класната стая. Всеки учител има палави ученици, които не могат да стоят на едно място.

Вижте този различен подход:
Учител от Америка решава да приложи експеримент в училище, след като тренирайки на велоергометър във фитнееса установява, че да четеш докато тренираш има добър резултат за запомняне. Всичко започва с един велоергометър в стаята, в която преподава. Интересът на децата е голям и той решава, че трябва да помисли за повече такива уреди. От гаражни разпродажби учителят успява да оборудва цяла стая с такива уреди.

Каква е основната идея тук?
Учителите искат децата да опитат да четат образователен учебник, книга или списание докато са на спортните машини по 15-20 минути. Този експеримент има за цел да докаже дали учениците имат интерес да четат раздвижвайки се и има ли ползи от това. Данните от проведения тест с ученици сочели, че те се справяли все по-добре с предстоящите им училищни изпити и контролни. Преподавателите нарекли този проект “Прочети и се движи”.

Искате ли да знаете кое е най-интерсното от всичко това?
Тази програма вече се прилага в над 30 страни, като все повече родители и учители подкрепят тази тенденция. Директори призовават семейства, които имат стар велоергометър и не го използват, да го дарят на училище за разширяване на тази интересна програма, тъй като тя има положителна промяна в отношението на децата към четенето.

Тагове: , , ,