7 безценни съвета да накараме детето ни да се чувства специално!

7 безценни съвета да накараме детето ни да се чувства специално!

Често забравяме да караме детето да се чувства специално. Ето няколко стъпки, които не трябва да спираме да практикуваме:

1.Напомняйте му го.
Не пропускайте да казвате на детето, че то е специално за вас. Този ход го изпълва с радост и увереност. В напрегнатото ежедневие си позволяваме повече да критикуваме, отколкото да хвалим децата. Ако наблягаме на второто със сигурност ще забележим как нашето детенце се чувства специално.

2. Докажете, че мислите за него.
Малките неща имат голямо значение, като например да споделите, че през деня сте мислили за него. Представете си как ще се почувства, когато му кажете това без съмнение то ще се усмихне, защото вие му липсвате не по-малко.

3. Вършете някои неща съвместно.
Всяко дете има любима игра, която приковава вниманието и времето му. Например когато рисува може да му покажете нещо, което то ще попие и ще запомни с добро. Изрязвайте заедно картинки и играйте на любими игри.

4. Определете специален ден за детето.
Този ден, както се досещате трябва да е най-чакания за детето.
Може да посетите зоологическа градина или да направите излет сред природата. С тези радващи детето жестове ще спечелите много усмивки.

5. Направете му любимата закуска.
Всички знаем как децата често похапват, с което и бързо растат. Не пропускайте възможност за изява в кухнята, с която ще оберете овациите на вашето дете.

6. Дребните дарове.
Не винаги големите подаръци са гаранция за радост в детските очи. Малките жестове и подаръци са доказателство за всяко дете, че то е важно за вас.

7. Отнасяйте се с детето, както с възрастен.
За да се чувства уверено детето е важно да му поставяте отговорности и да се държите с него, като с равен. С този подход ще го възпитате да се справя отговорно с предстоящото в живота.

Ако статията Ви е помогнала, молим да я споделите от бутон Share, за да се популяризира.

Тагове: , ,

Източник: ОБРАЗОВАНИЕТО.БГ