ЧАСТНА ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА “МАРГАРИТКА”

Категория: Частни детски градини


Населено място: София


Адрес: ул. Ген. Стефан Тошев №96


Телефон: 0888 41 49 40


Мобилен: 0882 43 10 08


Имейл: dgmargaritka@gmail.com


Web: http://www.margaritka-kids.org/

За насГалерияПрием и такса

ЧАСТНА ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА “МАРГАРИТКА” стартира в края на 2008 г.
Основна цел на детското заведение:

 • Да дадем шанс на децата да се чувстват ценени и да вярват в способностите си
 • Главната ни цел е да изградим качествени човешки отношения между нас възрастните, между възрастните и децата и между самите деца
 • Най-добрите ни качества са свързани с безусловната обич и внимание към децата

Накрая, или може би в началото, бихме искали да акцентираме върху нещо много важно. НЕ СПИРАЙТЕ ДА ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ СТЕ НАЙ-УНИКАЛНИЯ РОДИТЕЛ ЗА ВАШЕТО ДЕТЕ. САМО РОДИТЕЛСКОТО СЪРЦЕ БИЕ ТЪЙ ЛУДО, КОГАТО ВСЯКА ГОДИНА ПЛАМЪЦИТЕ ВЪРХУ СВЕЩИЧКИТЕ НА ТОРТАТА ПОДСКАЧАТ ЛЕКО В УКРИЛЕН ОПИТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА РЕШИТЕЛНИЯ ПОРИВ НА МАЛКИЯ ЧОВЕК ДА ПОРАСТНЕ И УГАСВАТ С ВЪЗХИЩЕНИЕ ПРЕД НЕГОВАТА ВЯРА, ЧЕ УТРЕ ЩЕ БЪДЕ ПО-ХУБАВО ОТ ДНЕС.

Благодарим на всички, които през годините са били елемент от детската градина – деца, родители, служители.
Благодарим за доверието и топлите думи: това ни дава сили, задължава и вдъхновява да следваме пътя на своето призвание. Екипът ни вярва, че заедно можем да насърчаваме и подкрепяме израстването на нашите деца с внимание, търпеливост и признателност към тях.

ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА МАРГАРИТКА се намира в съвременна сграда, отговаряща на европейските изисквания и стандарти. Базата на ЧДГ „МАРГАРИТКА“ притежава уютни спални помещения, салон за хранене, танци и музика, външно пространство с обезопасени детски съоръжения, даващи възможност за игра през цялата година. Нашият екип се старае да бъде като едно голямо семейство и да осигури на всяко дете обстановка, която то с желание би могло да нарича „Моят втори дом“. Създадена с много любов, ЧДГ „Маргаритка“ е една от елитните частни градини за територията на София.

Екип
В нашата частана детска градина в София сме създали екип от висококвалифицирани педагози и специалисти, които вдъхновено прилагат своите умения да насърчават забавленията и същевременно да подбуждат вроденото любопитство и желание за отговори, толкова присъщо на малките деца.
В ЧДГ „Маргаритка“ децата получават много обич, нежност и увереност, откриват малки приятели и заедно се устремяват към нови познания и неподозирани приключения. ЧДГ „Маргаритка” работи целогодишно със занимателни програми, лицензирани и одобрени от МОН.

Материална база
ЧДГ „Маргаритка“ се намира на комуникативно и тихо място. Сградата е съвременна, отговаряща на всички стандарти и изисквания за безопасност. В градината има отделни помещения с индивидуален облик за всяка възрастова група. Ежегодно се осъвременяват дедактическите пособия, съобразени с потребностите на децата в учебния процес.

Хранене
ЧДГ „Маргаритка“ подкрепя идеята за здравословно хранене и живот. В съответствие с официалните разпоредби на МЗ са предвидени три основни разнообразни хранения и две подкрепителни закуски от плодове, както следва:
Сутрешна закуска; междинна плодова закуска; обяд с добавени пресни зеленчуци; следобедна закуска с добавени плодове.

Работим с лицензирана кетърингова компания, която приготвя храната по задължителни рецептурници за деца до 7 години.

Допълнителни дейности

 • Английски език: ЧДГ „Маргаритка“ работи по програма на Хелен Дорон с техен лицензиран преподавател
 • Логопед
 • Плуване: два пъти седмично с организиран транспорт, треньор и обслужване на децата в базата на МБАЛ „Св. София“
 • Ски училище
 • Тематични посещения до различни еко ферми в близост до София и еднодневни екскурзии свързани с проекти, по които работим в градината
 • Летни залени седмици
 • Празници и тържества
 • Организирани зелени училища и летни лагери

ЧДГ „Маргаритка“ предлага ученическа занималня и лятна школа за деца, съгласувана по интереси програма.

ЧДГ „Маргаритка“ приема деца на възраст от 1-6 години. Деца се приемат целогодишно при наличие на свободни места. Записването става при подаване на Заявление и сключване на Договор за обучение.

Таксата е 500 лв. на месец. Допълнителните дейности са по желание и се заплащат допълнително.