Вижте кой спечели отличието “Любим учител” във Варна

Вижте кой спечели отличието “Любим учител” във Варна

На тържествена церемония в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна, преподавателката по български език и литература Нели Филева бе удостоена с приз „Любим учител“ в съвместната кампания на Министерството на образованието и науката и „Стандарт“.
Поздравителен адрес от заместник-министъра на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева към учителите и учениците на Математическата гимназия прочете г-н Иван Такев, началник на отдел „Връзки с обществеността” на МОН. „Да си учител не е просто професия, а призвание. Вие, колеги, сте духовните ръководители на хиляди деца, като учите от най-лесните до най-трудните уроци с тях“, се казва в обръщението на заместник-министъра към педагозите. Към учениците посланието на г-жа Кастрева е: „Запазете стремежа си за знания и любов към Вашите учители“.
Наградата “Любим учител” във Варна връчи г-жа Даниела Казанджиева, заместник-главен редактор на вестник „Стандарт“.
Показателно е, че ученици с математически профил са увлечени от литературата от своята преподавателка. В анкетата за избор на любим учител се включиха над 450 ученици от гимназията, като мнозинството гласове определиха г-жа Нели Филева.
Г-н Павлин Петков, директор на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, пожела на учениците приятна ваканция.
Целта на кампанията „Любим учител“ е да се представи по най-интересния и актуален начин Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри. Чрез нея учителите са привличани и мотивирани на избраното поприще в училището. Много важна е обратната връзка – нагласите и очакванията на учениците какви преподаватели искат да виждат те в класната стая.

Тагове: ,

Източник: МОН