Англоезична детска градина „Литъл Степс Киндергарден”

Категория: Детски градини


Населено място: София


Телефон: 02 483 09 17


Мобилен: 0884 195 883


Имейл: littlesteps@azbuki-school.bg


Web: http://azbuki-school.bg/detska-gradina/

За насГалерияЗапитване
Англоезична детска градина „Литъл Степс Киндергарден” е създадена през 2010 година кв. Симеоново като детски център, а през 2011 година получава лиценз от МОМН (РД -14-33). През септември 2013 година отворя врати и филиалът в кв. Мусагеница, който е част от цялостен училищен комплекс „Азбуки”. В момента детската градина комбинира успешно държавните образователни изисквания и изучаването на английски език по авторски учебни програми. Ежедневието на децата преминава в комуникация на английски език. Това от своя страна е предпоставка за неговото безстресово и естествено възприемане. От друга страна родният език е силно застъпен в заниманията на предучилищните групи. Така двата езика едновременно допринасят за развитието и обогатяването на децата без да си пречат. В „Литъл Степс” разчитаме изцяло на добре подбрания, качествен колектив от квалифицирани и мотивирани млади учители, които дават всичко от себе си, за да направят пребиваването на децата в детската градина интересно, смислено и разнообразно. Радваме се на педагози с опит и с отличен английски език. Нашите цели в „Литъл Степс“ са:
 • да осигурим топла и безопасна обстановка, близка до семейния уют;
 • да направим ученето забавно и увлекателно;
 • да подкрепяме и окуражаваме всяко дете;
 • да предложим дейности, които да стимулират растежа и развитието;
 • да поощряваме позитивната самооценка и самоувереност;
 • да изграждаме ценности като честност, уважение, грижа и др.
В работата си изхождаме и се ръководим от следните четири принципа:
 • Уникално дете – в “Литъл Степс” всяко дете е уникална и неповторима личност.
 • Позитивно отношение - помагаме на децата да изграждат позитивни взаимоотношения.
 • Подпомагаща обстановка – създаваме приятелска среда, която стимулира децата да дадат най-доброто от себе си.
 • Учение и развитие – окуражаваме децата чрез игра и изследване да развиват своето въображение и творческо мислене.

Образователна програма

Учебната програма на градината е съобразена с българските образователни стандарти за обучение и подготовка на деца в предучилищна възраст, както и със спецификите на международни детски градини. Програмата ни е структурирана в шест области на учение и развитие:
 • Лично, социално и емоционално развитие
 • Комуникация, език и грамотност
 • Формиране на ранни математически представи
 • Запознаване с околната среда
 • Физическо развитие
 • Творческо развитие
В учебния план на детската градина са включени и различни допълнителни занимания по изобразително и приложни изкуства, музика, куклен театър, танци и спорт. През годината организираме различни сезонни дейности – зелено училище, ски училище, посещения на културни мероприятия, разходки в зоологическата градина, както и на други интересни и нови места, Коколандия и др.

Хранене

Храната в Литъл Степс е питателна и разнообразна, отговаряща на нуждите на подрастващите деца. Хранителният режим, който осигуряваме е съобразен с изискванията за здравословно хранене и произход на продуктите и гарантира нормалното развитие на децата. Ястията се приготвят от външна кетърингова компания от възможно най-пресните продукти, с много грижа и внимание. Доставят се в детската градина в рамките на един час след приготвянето им, а при сервирането стриктно се контролира спазването на всички хигиенни норми. Седмичното меню се изготвя съвместно от кухнята доставчик и медицинската сестра на Литъл Степс, която следи за правилното му балансиране и съобразяването на основни хранителни принципи. В него винаги присъстват зърнени храни, кисело или прясно мляко, пресни плодове и пресни зеленчукови салати. Всеки ден на децата се предлага по едно местно и едно постно ястие, в които съдържанието на сол е в минимални количества. Нашата цел е правилен и здравословен хранителен режим, с включени много сезонни плодове и зеленчуци. Ранното привикване към природосъобразно хранене, както и добрите маниери на масата, също са сред нашите приоритети.

Вашето съобщение