3 съвета за ум като бръснач

3 съвета за ум като бръснач

Пълният архив от спомени е добър съюзник, когато човек планира бъдещето си. Умът в режим на активна работа използва детайли от предишни изживявания, извлича поуки и прави аналогии с настояващата обкръжаваща среда.

Когато процесите в мозъка са по-интензивни, хората по-успешно определят къде се намират и получават прозрение за възможностите си в бъдеще.

Всички сме родени с активен ум, въпросът е как да го задвижим още повече. Това коментират в Harvard Business Review Джеф Браун и Марк Фенски.

3 съвета за ум като бръснач, които ще ви помогнат да накарате мозъка си да работи на по-висока скорост, за да сте по-добри в работата, в бизнеса и в живота:
1. Заредете го с много факти. Богатата библиотека от прочетено и големият брой лични изживявания повишават прозорливостта.
2. Вземете назаем от другите. Интересувайте се повече от опита на другите, вслушвайте се в разказите им, старайте се да общувате с различни хора и четете за живота в миналото.
3. Позволете му да се скита. Ако оставяте всеки ден ума си за известно време да “блуждае” ще му осигурите време и пространство да извика спомени и да използва миналите изживявания, когато гради стратегии за бъдещето.

Тагове:

Източник: www.manager.bg