Ученици бяха пленени от интересна инициатива – Интернет безопасност

Ученици бяха пленени от интересна инициатива – Интернет безопасност

В няколко училища в София се състоя уникална инициатива на интересна тема “Интернет безопасност”. С любезното съдействие на лектора Николай Кръстев, Интернет предприемач и онлайн маркетинг специалист, много деца от пети и шести клас в 25-то, 34-то, 36-то, 51-во, 132-ро и 142-ро училище научиха какви рискове крие онлайн средата и как могат да се предпазят от тях.

Темите, които привлякоха като магнит вниманието на учениците бяха:

Водещите теми, които бяха представени в рамките на един учебен час бяха: “Фейсбук безопасност”, “Колко важни са паролите и как да създаваме силни пароли”, “Какви опасности крият приложенията (апове) за смартфони”, “Как да действаме при онлайн тормоз” и други.

Беше акцентирано върху интернет източници за забавление за децата, криещи някои рискове, които е задължително те да познават, за да не стават тяхна жертва. Личната сигурност е от огромна важност и има основни правила, които всеки трябва да знае, особено малчуганите. Децата бяха пленени от интересната тема. Голяма част от тях прилагаха на момента съветите на Ники Кръстев.

Предстоят посещения в още няколко училища, като има идея тепърва да се организират подобни срещи с ученици във възможно най-много училища в страната.

Инициативата е организирана от Столична община – район “Красно село” чрез Мартин Миланов от отдел “Просвета, Култура и Социални дейности” и със съдействието на “Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни”.

Тагове: ,