Уникално есе с бисери на ученици, хит в интернет

Уникално есе с бисери на ученици, хит в интернет

Нямаше как да не споделим тази реална история с толкова бисери.Есе с бисери от учениците на Бойка Милчова Гюрнева,137 СОУ „Ангел Кънчев” – София спечелило първото място. От текста личи, че учителката има уникални ученици, които са допринесли за развитието на нови нейни начинания.

НА КАКВО МЕ НАУЧИХА МОИТЕ УЧЕНИЦИ

Щур четвърти клас, класна и още по-щури идеи. Последната ли? Ето бележник да има и учителката с всичките му там оценки и забележки. Така, де, нали сме равни! Редуваха се децата и писаха! Когато и последното дете сложи разкривения си почерк върху моя бележник, ми поръчаха да го отворя точно днес – 24 май. Посягам към поомачканата си ученическа книжка. Да не мислите, че не ме е страх? Моля ви да го отворим заедно.

Научих госпожата да свири с уста. – Васил

Благодарение на мен тя се усмихва по-често! – Рада

Бях треньор на Боби и тя се научи да кара колело! – Пепи

Добро усвояване на рап. – Васил

Не успях да я науча да кара ски. – Габи

Не разбра защо заспах в час! – Емил

Дадох кураж на Боби, като спечелих конкурса „Арлекин”! – Росита

Опитомих я! – Стефани…

Сълзи на благодарност в този светъл ден! Заради искреността на моите деца! Готова съм да напиша речта си за нашето сбогуване.

„Мили мои ученици,

Изтърколи се времето, определено ни да бъдем заедно. Пътят извървяхме стъпка по стъпка – от първия до последния урок. Учехме се взаимно: аз учех вас, а вие – мен. Когато ви наблюдавах в междучасията, аз получавах уроци по доброта, приятелство и толерантност. Когато в часовете на моя волна или неволна грешка казвахте „Боби, сгрешихте!“, вие ми давахте урок по смелост и будна съвест. Колко се радвам на вашата смелост! Бъдете будни духом! Бъдете като онова бяло гълъбче от стихотворението на Марко Ганчев, което е различно от другите! Въпреки моето несъвършенство, нито веднъж не чух от вас думите: „Не ви щем образованието…“, както се пее в песента на „Pink Floyd“ „The Wall“… От сърце благодаря за уроците, които получих …“

Държа речта и бързам! Взела майското настроение със себе си! Тичам към моите учители! Най-напред ще намеря Емил.


 

Ако Ви е развеселило есето молим, да го споделите от бутон Share за да достигне до повече хора тази трогателна история!

Тагове: , , ,

Източник: ОБРАЗОВАНИЕТО.БГ