Училищен сайт – необходимост или излишен разход

Училищен сайт – необходимост или излишен разход

Може би, преди няколко години, когато училищните екипи не бяха наясно с тенденциите и предназначението на сайтовете, това беше логично и нормално. В края на краищата, много колеги тогава си обясняваха, че един такъв образователен сайт, който играе ролята на портфолио на училището или детската градина е напълно ненужен и скъп разход. Много от тези колеги мислят и сега по този начин, но няма да ги виним.
В зората на интернета по-будните екипи предприемаха изграждане на училищен сайт с много ограничения и не много благоприятни визии, но тогава възможностите бяха такива.

Интересното е, че има училища и градини, които от тогава до днес не са променили нищо, но времето днес е по-динамично. През последните няколко години ситуацията се променя. В днешно време будните образователни екипи разбират, че няма как да продължават по същия начин. Някои учители следят тенденциите и работят по новата и иновативна визия на учебните заведения, в  които минава голяма част от ежедневието им.

Днес, за всеки учителски състав е приоритет и задължение да притежава училищно и учителско портфолио. Причините довели до това състояние са бързите темпове от навлизането на технологиите в класните стаи. След реформата много училища и детски градини са със сменени имена, което е идеален повод да се обновят досегашните сайтове, които носят старото име на домейна.

В днешно време съвременните учители гледат с други очи при изграждането на училищно портфолио. Училищното портфолио придава авторитет и публичност на всяко учебно заведение.

 

Предназначение на образователното портфолио

Портфолиото е ефективен инструмент, който подпомога и развива значимостта на всяко училище и детско заведение.

 • Дава обосновка и тежест от собствената дейност.
 • Предоставя начин за публичност и значимост на развитието.
 • Внася доверие за личностно развитие.
 • Осигурява добра оценка и демонстрира способности.

Професионалният образователен сайт е средство за проследяване развитието на всяко учебно заведение.

Обща структура

 • История и етапи на учебното заведение.
 • Екип и отговорности на преподавателите.
 • Начини за провеждане на учебния процес.
 • Награди и постижения.
 • Новаторски приложения.
 • Бъдещи активности и проекти.
 • Обратна връзка.

Ако сте учебно заведение, което е отлагало във времето преминаването на този важен стадий, не губете време.

Екипът на Образованието.бг дава възможност за реализиране на този приоритетен проект (изграждането на сайт). Всеки образователен обект получава безплатен хостинг и домейн от нас за първата година при изграждането на училищното портфолио от нас. При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0885 556672 или по имейл. Ние консултираме безплатно!

Тагове: , , , , ,