Мечта или реалност – „Креативни мислители“ е вече факт

Мечта или реалност – „Креативни мислители“ е вече факт

„Сдружение Азбукари“ има удоволствието да Ви покани на официалното откриване на образователна стая „Креативни мислители“.
„Креативни мислители“ е наименованието на изцяло преобразен училищен кабинет събрал в едно цяло българския дух и история, традициите и новите технологии.

pokana

Проектът ще даде възможност на децата и гост обучителите (представители на различни области – бизнес, икономика, финанси, социални дейности, култура, образование и др.) да разменят знания и опит и е съобразен с потребностите и интереса на децата. „Креативни мислители“ ще осигури възможност за личностна изява и разкриване на качествата на всички деца, които в стандартния учебен процес не се разгръщат индивидуално. Стаята ще има облик на образователен център, събиращ в интериора си модерно представяне на българските исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на талантливи български живописци.
Официалното откриване на модерната класна стая в ОУ “Димитър Благоев” във Велико Търново ще бъде на 16 ноември 2015 г. Станете част от образователната реформа и подкрепете Азбукари!

 

Повече за проекта „Креативни мислители“

,,Креативни мислители“ е първата по рода си класна стая за модерно обучение на деца, където размяната на информация и познание по редица учебни предмети ще бъде двупосочна. Целта на проекта е да се осъзнае ролята за качественото образование и подготовка на всяко дете. Официалното откриване на иновативната класна стая, създадена от „Сдружение Азбукари“ ще бъде на 16-и ноември 2015 г. На празничното събитие в ОУ „Димитър Благоев“ в град Велико Търново ще присъстват над 500 деца, стотици родители, учители и официални гости.

kreativni-misliteli-2
„Креативни мислители“ ще създаде технологична възможност чрез създадена мрежа за интегриране на система от персонални компютри за всеки ученик да се улесни преподаването и възприемането на нови знания. Чрез тази техническа иновация ще се подобрят значително стандартните методи на обучение и ще се създаде по-добра комуникация между учители и ученици. Освен това „Креативни мислители“ ще събира в интериора си модерно представяне на българските исторически символи, визуално представяне на бележити личности от историята на България и творби на талантливи български живописци.

 

В проекта на Азбукари са предвидени специализирани места за обучение на деца в неравностойно положение, съобразени с установените по регламент техническите изисквания. В основно училище „Димитър Благоев“ учат 16 деца със специфични потребности, както и деца от малцинствените етнически групи.
В деня на официалното откриване ще се проведе и майсторски клас „Художественият образ в контекста на историческата достоверност и прецизността при неговото пресъздаване“, на който художникът-изследовател Краси Тодоров ще сподели свои наблюдения и прозрения, синтезирани въз основа на неговото творчество и проучвания на n-мерността в пространственото мислене. На ръководената от автора демонстрация на Ζn Art технология, присъстващите ще могат да участват в създаването на Zn Art портрет на Христо Ботев, детайл от първия скулптурен – архитектурен паметник в България, дело на немския скулптор проф. Густав Еберлайн. Идеята е аудиторията не само да види, но и практически да се докосне до уникален за България и целия свят, процес за обмен на информация и трансформация на познание, да разшири своето разбиране за изкуство, култура и образование.

„Искаме да дадем възможност на всички ученици да бъдат равнопоставени в процеса на обучение и в същото време да развиват своите таланти. Нашите деца заслужават да имат модерни класни стаи, където да придобиват нови знания. „Креативни мислители“ е само началото на промяната на родната училищна система. Нека да образоваме и направим успяващи и щастливи децата на България. Ние от „Сдружение Азбукари“ ще продължим да задаваме тона на реформата в българското образование, заяви Цвета Кирилова, председател на организацията.

Тя допълни, че в модерната класна стая ще има възможност да се ползва и „Букварино“. Образователното помагало представлява един алтернативен учител по история, български език, правоговор и правопис и има запазено място във всяко едно училище. По мнението на преподаватели “Букварино” е алтернативен източник на знания за историята и развитието на българската азбука. Именно събраните средства от него подпомогнаха и реализирането на проекта – „Креативни мислители“. Повече за образователните проекти на „Сдружение азбукари“ можете да научите на www.azbukari.org. От организацията обещават много приятни изненади и през следващия месец.

 

Тагове: , ,