Училищни игри за деца с часовник

Училищни игри за деца с часовник

Познаването на часовника е много важно умение и е приоритет в детството на всяко хлапе. Усвояването на това занятие носи увереност и самочувствие на малчуганите. Дали обаче понякога не избързваме и не изискваме прекалено рано това от тях?

Кога е най-подходящият период за познаване на часовника от децата?
1 час = 60 минути. Да това го знае всеки, но имайте предвид, че преди да учите детето да познава часовника, е добре то да може да брои до 60 или поне до 12. Много родители започват да опитват с уроците още в предучилищна възраст. Дали не избързват? Може би най-удачната възраст е между 6 и 8 години.

В училище изучаването на часовника е приятно и интересно. Много колеги използват новаторски игри за деца с часовник, обясняват на учениците по разбираем и интересен начин. Първото, което присъства в обучението е запознаване с отделните стрелки на часовника. В днешно време съществуват много полезни дигитални приложения от оригинални по-оригинални, но голяма част от учителите предпочитат класическите и изпитани начини на преподаване. За да затвърдите успешните уроци можете да използвате две от нашите идеи по-долу:

Можете да разпечатате подготвените от нас тестове във формат А4, но първо запазете, като сснимки и след това принтирайте. Раздайте на класа, като всеки може да напише името си.
Опитайте възможностите на децата и с онлайн тест с часовник в интернет.

Тагове: , ,