Концентрацията при децата

Концентрацията при децата

Концентрацията при децата и нужно ли е да ги обучаваме, за да са уверени?

Естествено, че е важно и нужно да се прилагат упражнения за концентрация при децата. Това е важно още в ранна възраст и се прилага чрез съответни игри. Хаотичната мисъл е враг номер 1 за детето. Поради тази причина най-малките изпитват трудност при взимане на решение и поемане на отговорност. Ако не се обърне достатъчно внимание на тези проблеми, човек остава зависим от обстоятелства и хора. Семейството е важен фактор за децата, за това може да прочетете темата: Тайната на семейното щастие.

Какво трябва да прилагаме за добра концентрация при децата?

Бъдете спокойни. Няма да ви караме да палите свещи и да седите в турска поза. Преподавателите по йога щяха точно това да ви препоръчат. Вътрешният покой е състоянието, което стимулира концентрацията. Увереността в действията е резултат от концентрацията. Духовното развитие зависи от вътрешния покой.  Всичко е много просто, даже може би го знаете, но не го прилагате. Останете с нас и ще разберете кое е най важно за добра концентрация.

За да сме уверени и в кондиция не трябва да мислим за лоши неща и ситуации. Всеки е имал лоши моменти, но връщайки лентата назад няма как да се почувстваме по-добре. Абстрахирайте се от мисълта за лошото. Давайте път на мисълта за доброто, което предстои. Да, не е лесно, но помислете реалано. Какво постигаме когато мислим за лоши неща? Защо се губи оптимизмът, а с него и ентуциазмът? След като си дадете отговор на тези въпроси си задайте друг. Не заслужавате ли по-добро състояние? Не е ли време да пожънете успехи? Разбира се, че всеки го иска, така е и при децата. Давайте им крила, не ги режете. Насърчавайте оптимизма в детето. То заслужава и ще бъде благодарно за това. Резултатите няма да закъснеят и повярвайте – ще изпитате истинска наслада от това да провокирате концентрацията в детето. Калявайте здравия разум с позитивни мисли.

Тагове: , ,

Източник: Образованието.бг