Защо Стив Джобс е ограничавал децата си от таблетите?

Защо Стив Джобс е ограничавал децата си от таблетите?

Свидетели сме на бързо и почти безгранично развитие на модерните технологии. Много известни личности обаче упражняват стриктен контрол над употребата от техните деца на голяма част от технологиите в ежедневието им.

Стив Джобс, създателят на iPad, гордостта на Аpple е ограничавал децата си от използването на таблетите. Негов колега споделя, че в семейството на Джобс не са се използвали широко технологиите именно по негово желание. Самият той също не е изключение споделя негов колега Ник Билтън.

Други известни личности също ограничават използването на таблетите в семейството от страна на децата си. Някои от тях предпочитат поколението им да използва книгата в хартиен формат пред наличие на електронна такава. Един от създателите на Twitter, Eвън Уилъмс толерира ограничението за децата си.

Много хора знаят и разбират, че има минуси при възпитанието на подрастващите разрешавайки им безграничната употреба на новите технологии.

Голяма част техните създатели ограничават до 30 мин. сърфирането дневно, други са по-строги и дори споделят, че децата им използват компютъра за развлечение единствено през уикендите. Много от наследниците на тези личности са възпитани да използват технологиите, когато са свързани с образованието.

Прочетете още 8 хитри съвета за възпитание на детето без наказания
Ако Ви е харесала статията можете да я споделите от бутон Share за да се популяризира.

Тагове: , , ,

Източник: www.express.be