ОДЗ ЗВЪНЧЕ – Ботевград

Категория: Детски градини


Населено място: Ботевград


Адрес: ул. Шести септември 17


Телефон: 072393802


Имейл: odz_zvanche_bot@abv.bg


Facebook: ОДЗ "Звънче" Ботевград


За насГалерияЗапитване
През далечната 1983 година на първи септември започват работа първите осем учителки и десет души помощен персонал в новата детска градина №5.

На 12.10.1983 година детски гласчета събуждат утрото на Ботевград.

За първи път 120 деца, разпределени в четири групи пристъпват прага на новата детска градина. Уютни и модерно обзаведени занимални, спални, физкултурен салон, собствена кухня и пералня,са приказно изпъстрени с цветовете на дъгата, а просторният, зелен и богато оборудван с уреди двор е идеално място за спортни занимания и безгрижни игри на децата.

През 1986 година към детска градина №5 е прехвърлен филиала на целодневна детска градина №1, който се намира в близост до автогарата. Обособяват се 6 групи целодневни и една полудневна- общо 160 деца.

През 1995 година детска градина №5 приема своето нова име- Целодневна Детска Градина Звънче.

На 20.04.2000 година децата и колектива на ЦДГ Звънче посрещнаха скъпи гости – Посланика на Република Корея в България , който водеше официалната делегация от Р.Корея в Ботевград.

20 години в името на детето- това е мотото на юбилейният концерт, организиран на 3.12.2003 година, в чест на 20 годишнината от основаването на детското заведение.

15 години Лукойл-България бе поводът за участието на децата от подготвителните групи на 1.май. 2006 година, с програма за откриването на 125 -тата по ред бензиностанция в България.

На 02.06.2006 година в детската градина на посещение бе лично г-н Осман Ак, Генерален директор на фирма МикроАк ЕООД, с които детското заведение има договор за сътрудничество.

Делегация от ученици – изявени спортисти, от побратимения на Ботевград град Саранск, Република Мордовия водена от Елена Николаевна Маслова и Людмила Викторовна Корочкина бяха гости на детската градина в слънчевия 24.юли.2006 година. Гостите се радваха на веселата програма, подготвена в тяхна чест от децата на ЦДГ Звънче, направиха си заедно снимки за спомен и написаха своите пожелания за крепка дружба в Летописната книга.

Юбилеят 25 години заедно – деца и възрастни по пътя на живота отбелязахме с много мероприятия и тържествен концерт на 27.май.2009 година под наслов Пъстра въртележка под дъгата. В чест на юбилея колективът бе награден с Почетен медал на Ботевград от кмета , г-н Георги Георгиев и с екскурзия до Гърция, а децата с посещение на Детски комплекс Патиланци в град София.

След спечелен проект Инвестираме в нашите деца от Община Ботевград, детското заведение бе основно реновирано.

Със заповед на кмета на община Ботевград ЦДГ Звънче беше закрита и на нейно място се откри ОДЗ Звънче. На 26.09.2011 година бяха посрещнати първите възпитаници за яслената група.

Обединено детско заведение Звънче бе официално открито от Министър Председателя на Република България, г-н Бойко Борисов

на тържествена церемония на 12.12.2011 година. Присъстваха още Министъра на Регионалното развитие, Областният управител на Софийска област, кмета на Община Ботевград и много гости.

Послучай празника на Ботевград детското заведение посрещна скъпи гости ог град Саранск. Официалната делегация, водена от г-н Матрьонин разгледа обновената сград, запозна се с историята, настоящето и принципите, които следва колектива на детското заведение за възпитанието, обучението и отглеждането на децата на Ботевград.

ОДЗ Звънче чества своя 30 годишен юбилей с грандиозен спектакъл В нощта на Коледа на 13 декември.

В ОДЗ ”Звънче” се отглеждат 163 деца, разпределени в 6 групи, както следва:

– една яслена група, с 26 деца от 1 до 3 години-

– две първи групи, с 53 деца на 3 години,

– една втора група, с 29 деца на 4 години,

– една трета подготвителна група, с 24 деца на 5 години,

– една подготвителна за училище група , с 31 деца на 6 години.

За децата се грижи квалифициран педагогически екип от специалисти:

– директор Маргарита Николова;

– 8 педагогически специалисти с висше образование магистър;

– 1 педагогически специалист по музика с висше образование;

– 3-ма специалисти професионален бакалавър;

– 3 медицински сестри- една с висше и две с полувисше образование;

– 1 домакин;

– 8 души ,помощно-обслужващ персонал;

– 2 готвачи;

– 1 перачка;

– 1 огняр;

– 1 дърводелец;
От 01.06.2016 г. Станислава Петровска е новият директор на ОДЗ „Звънче”

Вашето съобщение