Интересно решение за бивши и настоящи учители

Интересно решение за бивши и настоящи учители

Учителството е благородна професия, но в България тя не се оценява подобаващо. В днешно време учителят се сблъсква с множество проблеми. Освен натоварващата работна среда, свързана с много шум, нерви, невъзпитани ученици, недобре съставени учебници и куп други чисто административни трудности, учителите получават и неподобаващи за труда им ниски заплати. Виждайки всички тези проблеми, младото поколение предпочита да си намери друго поприще на развитие и така филологическите паралелки дори и в най-реномираните вузове остават полупразни. Така в страната ни започва да се усеща дефицит на учители и тази тенденция се засилва все повече с годините.

От друга страна мнозина от настоящите учители подпомагат семейния бюджет като дават частни уроци. От край време този метод е доказал превъзходството си пред преподаването в училище. Личният контакт и наблягането на индивидуалните способности и нужди на ученика му помага за 1 час да постигне много повече, отколкото цял ден в училище.

Но частните уроци не винаги са удобен вариант. Ако учителят посещава детето в дома му, това в повечето случаи е свързано със загубата на допълнително време и разходи за транспорт. Ако частните уроци се провеждат в дома на учителя, той трябва да има обособена стая или кабинет, където да преподава в спокойна обстановка с необходимите за предмета помощни материали. Не всички учители имат възможност да обособят такова помещение в дома си.

Платформите за учители, като daskal.eu могат да внесат положителна промяна в тази сложна ситуация, на която учителите са подложени. Такива платформи предлагат нов метод, наречен онлайн обучение, което отдавна е станало популярно в най-развитите места на планетата. Днес то навлиза все повече и в България, предоставяйки огромни предимства и на обучаващите си и на преподавателите им.

Чрез регистрация в daskal.eu учителят получава възможност да дава частни уроци от дома си онлайн, без да е нужно да губи време и средства, за да посещава ученика си или да отваря дома си за него, за да го учи. Учителят може сам да избере най-удобното време за провеждане на уроците.
Ако интересът към неговия предмет е голям, преподавателят може да оформи и малки групи до 5 ученика и да обедини времето за обучението им. По този начин ще се повиши и възнаграждението, което ще получи за 1 час работа. Този вариант за обучение на групи изглежда практически неосъществим на живо, тъй като учителят трудно ще покани няколко ученика в дома си наведнъж. В същото време колкото повече частни ученици има, толкова повече приходи ще има от тях.

Платформи като daskal.eu са вариант за допълнителни доходи за учителите. Освен желание, това, което е необходимо за провеждането на онлайн урок е компютър, интернет връзка, камера и микрофон. След регистрацията си, учителят получава достъп до своя виртуална класна стая, където ще може да кани всичките си ученици и да им преподава с интерактивна бяла дъска, на която може също да ги изпитва както са научили.
Благодарение на съвременните технологии и най-вече на онлайн обучението, както ученето, така и преподаването може да е приятно и дори забавно. А всички знаем, че децата най-много учат чрез игри и забавлeния. Учителите също могат да се възползват от съвременните методи и да се включат в този процес, за да подобрят качеството на българското образование.

Тагове: , ,

Източник: daskal.eu