54 ЦДГ Сбъдната мечта – София

Категория: Детски градини


Населено място: София


Адрес: ул. "Слатинска", №60


Телефон: 02/8722435


Имейл: m_ezekieva@mail.bg


Web: http://

За насГалерияЗапитване

Кои сме ние

54 ЦДГ Сбъдната мечта - София е мечтаното място за първите стъпки на децата в опознаването на света, за щастливи и весели игри, за откриване и развитие на способностите им, за получаване на равен старт в І клас. ЦДГ № 54 е общинска детска градина, открита през януари 1965 година. Вече 40 години в нея грижовни учители възпитават, отглеждат и обучават деца от 3 до 7-годишна възраст. С работата си те са извоювали авторитета на детската градина и признанието на родители и деца. Много бивши възпитаници, станали родители, отново поверяват своите деца на грижите на персонала на ЦДГ № 54. През изминалите години тук са работили хора, дали своя принос за изграждане на традициите в детската градина. Работещите сега учители ги продължават като внасят и нови идеи за поддържане доброто име на заведението. В ЦДГ № 54 могат да се отглеждат 120 деца, разделени по възраст в 4 групи в централната сграда и 1 смесена група във филиала на детската градина. Грижи за децата полага високо квалифициран персонал в следния състав: директор, 10 учители, музикален ръководител, касиер-домакин,мед. сестра, 6 помощник-възпитатели, кухненски персонал, перач, общ работник.

Материална база

ЦДГ № 54 се намира в град София на улица "Слатинска" № 60. Освен централната сграда към детската градина е открит филиал в блок № 73 в район Слатина. Всяка възрастова група учи и играе в отделна занималня с две зали за храна и сън, с обособен кът за игра, оборудван в съответствие с възрастта на децата с играчки и пособия. Всяка група е украсена с цветя, рисунки на децата и декоративни пана. Градината разполага с помещения за готвене, пране, кабинети на директора и касиера, медицински кабинет.Децата спортуват във физкултурен салон, снабден с необходимите уреди за двигателна активност. В топлите дни децата могат да играят на двора на обособени площадки с катерушки, пързалки,люлки и пясъчници, или да тичат и играят на поляната до централната сграда, която също е оборудвана с уреди за игра. Всяка година персоналът се стреми да обнови и обогати материалната база.

Допълнителни педагогически услуги

Английски език Тази дейност се предлага от фирма "Образование за бъдеще", в която работят квалифицирани преподаватели. Преподава се по системата GET READY, главно чрез лесни и забавни, запомнящи се песни и стихотворения. Обучението е в две форми - обикновена и разширена. Седемгодишните деца, завършващи разширената форма на обучение получават сертификат за завършен курс. Часовете се провеждат в отделен, специално оборудван кабинет два пъти седмично сутрин по 30 мин.,а веднъж седмично следобед се провежда музикален час с акомпанимент от квалифициран музикален ръководител. Всяка година децата, изучаващи английски език, изнасят тържества по случай Коледа и края на учебната година. Футбол Предлага се от ДФК "Лъвчетата". Децата тренират през лятото навън на една от свободните площадки в двора на заведението, а през зимата - във физкултурния салон на детската градина. Играе се на игрище с малки врати. Фирмата осигурява топки и екипи за малките футболисти. Чрез този спорт се развива двигателната активност на децата, те се закаляват и се научават да действат в екип.Часовете се провеждат два пъти седмично сутрин по 30 мин. В края на учебната година се провежда турнир за купата на район Слатина и на град София в Зимния Дворец на Спорта. Латиноамерикански и модерни танци Провежда се от 2003г. от фирма ЕТ "Милена Маймарева", лично от г-жа Маймарева два пъти седмично по 30 мин. във физкултурния салон. Чрез този спорт се развива двигателната активност на децата, чувството им за ритъм, а също така са и добро забавление. Художествена гимнастика Това е безплатна дейност, чрез която се развиват двигателната активност, гъвкавостта и координацията на децата.Часовете се провеждат два пъти седмично след обяд по 30 мин. във физкултурния салон. Преподавателят е от УСШ. в края на годината се провежда показна продукция пред родителите за показване на постигнатите резултати. Забавления За разнообразяване ежедневието на децата в детската градина се организират театрални постановки с посещения на артисти от столични театри, циркови трупи, концерти. Чрез тях децата не само се забавляват, това са първите им срещи с професионалното изкуство. Разгледайте още Детски градини в София https://www.youtube.com/watch?v=KkGGMa1tJg0

Вашето съобщение