Таблица за умножение – хит сред учениците

Таблица за умножение – хит сред учениците

Понякога да научиш таблицата е трудно и скучно за някои ученици. Ако искате да откриете лесен начин за изучаване на таблицата не търсете повече алтернативи. Някои родители смятат, че тази таблица за умножение се прима като игра благодарение на множеството ярки цветове в диаграма, с което привличането на интерес у децата е лесно. Използването и е изключително лесно, като важна роля играят целия горен ред и първата колона на таблицата. За да получите резултата следвайте пресичащите се фактори в прав ъгъл.

Например: Числата 4 и 5 се пресичат, с което полученото число е 20 (вижте ъгъла създаден от числата 4 и 5)
За да направите последователно обучението, препоръчваме да изберете цвят, с който да стартирате умножаването на числата. Повтаряйте всяко действие по няколко пъти. Задължително започнете с малките числа.

Цветната таблица за умножение е интересно средство помогнало в началната математика на много деца и родители. Предлагаме ви три цветни таблици, с които можете да редувате умножението.

Таблица за умножение – принтиране:

Ако търсите класическа таблица за умножение, можете да я принтирате. Предвидили сме и такава без отговори с цел упражнение на учениците.

Ето и класическата таблица за умножение:

Ако обичате игрите свързани с математика ви даваме бонус: Игри за смятане в интернет
Не пропускайте: Игра в интернет помага на малчугани от начално образование 2 клас

Тагове: , ,

Източник: ОБРАЗОВАНИЕТО.БГ