Детски клуб „Мелита”

Категория: Детски градини


Населено място: Варна


Адрес: ул. ”Тодор Влайков” блок 7


Мобилен: 087 875 47 47


Имейл: melitta@abv.bg


Web: www.melita-club.com/

ЧЦДГ “Мелита” е първия и най-голям по рода си център за работа с деца във Варна.

Създаден е през 2000 година и оттогава негови възпитаници са над 500 деца. Той функционира целогодишно, предлагайки подготовка на уроците, езикови курсове, ателиета по изкуства, спорт.

Стремежът на преподавателите да съчетаят учебния процес с игри и забавления са печелившата комбинация, привличаща децата и вдъхваща спокойствие и сигурност у родителите.

Не закаснява и признанието – наградите от участията в български и международни конкурси са десетки, два пъти по толкова са отличните оценки в училище.

През лятната ваканция децата са участници в уникалната програма “ЧЕТИРИ ПОСОКИ, ПЕТ СЕТИВА, ЕДНО ЛЯТО”. Всяка седмица е посветена на различна държава, като през отделните дни малчуганите научават за географията, историята, бита и културата на съответната страна. Всичко това се поднася под формата на игра, песен и карнавал, ето защо лятната програма е любимото време за лудории в “Мелита”. Апогей на програмата е грандиозен авторски Концерт –Спектакъл.

Не мислете обаче, че и през учебната година е скучно- освен учене на уроците тук се пее, рисува и танцува. Всички заедно се готвим за големия Коледен концерт в Куклен театър Варна. Пета поредна година малките театрални звезди обират овациите със спектакли като “Криворазбраната цивилизация”, “ Къде е щастието”, “Януари”. Мотото тук е “ Гледайки към бъдещето, създаваме традиции”.

Мястото, в което се намира ЧЦДГ “Мелита” е изключително удачно подбрано, за да имат децата оптимални условия за учение и игра. Спокоен квартал с детска площадка в непосредствена близост, идеална за игри на открито. Морската градина също се намира на броени метри, което е предпоставка за разходки, занимателни игри и посещение в Аквариума, Зоологическата градина, Планетариума …

Детски клуб „Мелита” е създаден през 2000 година с много любов и убеждението, че децата на Варна трябва да имат още едно място за игри, забавления и много приятни изненади. През изминалите седем години „Мелита” също като едно дете стъпваше все по-уверено и сигурно с любовта на малчуганите и професионализма на преподавателите. Възпитаниците на клуба са близо 500 деца от предучилищна възраст до 5 клас. В светлите и уютни стаи те подготвят уроците си за училище, пеят,учат чужди езици, играят и рисуват. Гордост на „Мелита” са творческите школи и особено Ателието по изкуства. На ”Стената на Славата” са окачени над 250 награди от български и международни конкурси. При нас уроците и игрите вървят ръка за ръка и затова нашите актьори, художници и певци са отличници в училище.

Детски клуб „Мелита” функционира през цялата година, като дейността е организирана в два периода – зимен и летен:
– Зимен период – учебна година, през която основната цел е подпомагане на децата при пълноценното усвояване на учебния материал, включването им в изпълнението на различни творчески задачи от областта на литературата, музиката, танца, изобразителното изкуство, както и участие в регионални, национални и международни конкурси.
– Летен период – обхваща летните месеци, през които основна задача на педагозите е пълноценната организация на детското свободно време. Екипът на клуба използва най-различни форми, подходи и разнообразие от средства, за да накара детето да се чуства добре, а родителят да е спокоен и доволен от детската активност.

По време на зимния период приоритет са заниманията, свързани с подготовка на учебния материал – домашни, диктовки и тестове. Заниманията по интереси също не са забравени, дори напротив. Извън участието в конкурсите, всички се готвят усилено за Коледния концерт и благотворителните изложби.