ДГ №121 – Нови Искър

Категория: Детски градини


Населено място: Нови Искър


Адрес: ул. “Искърско дефиле” № 73


Телефон: 02991 72 33


Мобилен: 0884 801 731


Имейл: aitsaneva@abv.bg


Web: http://www.odz121.com

За детската градина:

ДГ №121 – Нови Искър разполага с нова луксозна и функционална екосграда на два етажа с красиво архитектурно изпълнение.Същото има съвременна база с интериорни решения, съобразени с възрастта на децата.Детското заведение предлага най-добрите условия в района за отглеждане, възпитание и обучение на малките малчугани.Тук ще намерите нежна грижа, сигурност, уют и красота.Осигурена е спокойна и уютна атмосфера, в която децата се чувстват обичани и уверени в своите сили и възможности.ДГ №121 разполага с просторни и приветливи помещения за игри, обучение и почивка.С красивите и цветни дворни уреди, обособените площадки за игра за всяка група и поддържаната тревна площ създава настроение и желание у децата за игра.Разполага с квалифициран и опитен персонал, който осъществява плавен преход от ранното детство към училищната готовност.

Детското заведение се намира в кв. Кумарица, район Нови Искър. Построена е за четири градински и две яслени групи. Разполага с професионално оборудвани, отговарящи на технологичните и хигиенни изисквания кухненски блок и пералня, както и просторен и функционален музикално-физкултурен салон.

ДГ № 121 има филиал в с.Доброславци. Детската градина се намира в масивна двуетажна сграда с външна изолация и климатици. Разполага с много добри условия за отглеждане, възпитание и обучение на децата. Екипът от педагози е квалифициран и с богат профисионален опит. Работи по програми, одобрени от Министерството на образованието. За желаещите деца извън държавните образователни изисквания се предоставя допълнителни дейности срещу заплащане от родителите.

Седмично меню:

Менюто се изготвя по детски рецептурник /за децата от 0-3 години и от 3-7години/  с гарантирани качествени продукти. Храната е разнообразна и отговаря  на всички хигиенни и нормативни изисквания за здравословно хранене. Децата се хранят четири пъти дневно като получават всеки ден плодове в сурово състояние, млечни продукти ежедневно, пълнозърнести храни, мюсли, овесени ядки и натурални сокове. Изготвя се седмично меню и се следи за рационалното и балансирано хранене на всички деца. Стриктно се спазват изискванията на Наредба № 6 от 15.09.2011 год.