ДГ № 179 “Синчец”

Категория: Детски градини


Населено място: София


Адрес: ул. „Кукуш” № 34


Телефон: 02 820 24 71


Факс: 02 821 00 25


Имейл: dg179@abv.bg


Web: http://odz179.eu/

За насГалерияЗапитване
ДГ № 179 “Синчец” е създадено в далечната 1966 год., като ведомствена детска градина към завод Воршилов. Дълги години след демокрацията е била седмична детска градина 79, която от 2009 год. вече е целодневно детско заведение, за отглеждане децата на работещите хора в столицата.

През 2010 год. ЦДГ 79 се преобразува в ОДЗ 179 – с две яслени, четири градински групи и ново двуетажно крило с още четири съвременно обзаведени групи.

В този вид ОДЗ № 179 „ Синчец” функционира и до днес – 2 яслени /1-3 г./ и 8 градински групи /3-7 г./ с капацитет за 300 деца.
ОДЗ №179 „Синчец” е общинско детско заведение, което се помещава в специално построена сграда, по оригинален архитектурен проект, пригодена за деца от 1 година до постъпване в първи клас – има два корпуса – един триетажен (стара сграда) за шест групи и втори двуетажен (нова сграда) за четири групи. Има голям просторен спортен салон, в който се провеждат различни мероприятия, кабинети за дейности, административни кабинети и нов просторен кухненски бокс, съобразен с всички европейски изисквания за приготвяне храната на децата. Дворът е просторен, с много дървета, изцяло ново оборудване и достатъчно тревни площи. Базата на детското заведение отговаря на всички изисквания за отглеждане на деца от 1- 7 год възраст.

Екипът, който се грижи за децата се състои от професионалисти, с необходимото образование и квалификация за дейността. Това са хора, които много обичат децата и с голяма отговорност и любов, са отдадени на професията си.

От 01.08.2016 г. с влизане в сила на Новия Закон за предучилищно и училищно образование /ЗПУО/, Решение на СОС и Заповед на Кмета на Столична община – Йорданка Фандъкова

ОДЗ № 179 „ Синчец „ се преименува в ДГ № 179 „ Синчец „

Родителско настоятелство официално регистрирано в съда – няма, но родителските активи по групите са много дейни и се включват с желание във всички мероприятия на детското заведение.

Допълнителни дейности в детското заведение


Детското заведение предлага допълнителни педагогически услуги, в които децата се включват по желание на родителите.

  • Английски език – два пъти седмично
  • Народни и модерни танци – два пъти седмично
  • Футбол – два пъти седмично
  • Приложни изкуства – два пъти седмично
  • Йога за деца – два пъти седмично

Преподавателите са с необходимия ценз и квалификация, а фирмите са оторизирани за тази дейност с децата.

Развлечения


Детското заведение провежда еднодневни екскурзии до два пъти в годината, с оторизирани и лицензиран туроператор до интересни и исторически местности в близост до столицата.

Провеждат се ски лагер през зимата и летен отдих на море. Базите предварително се оглеждат за условията, които предлагат и се избира най-подходящото място за отдиха и почивката на децата.

Вашето съобщение