Необикновен пъзел за деца със СОП – ВИДЕО

Необикновен пъзел за деца със СОП – ВИДЕО

Необикновен пъзел за вгнездяване за деца със СОП и за игра

Изписахте ли си тетрадките? Не ги изхвърляйте! Можем да изработим учебна игра от тях, подобряваща концентрацията на детето. Ето как.

Ще изработим пъзел за вгнездяване от красива корица на изписана тетрадка. Подходящ е за деца със СОП, хиперактивни деца и деца с проблеми с концентрацията. Изключително приложим при аутизъм.

Мястото на етикета изрязваме с макетно ножче във вид на прозорче и изрязаните елементи подменяме с цветен картон.

От вътрешната страна на корицата очертаваме и изрязваме кръгчета с различен размер. Залепваме отвътре кориците, за да получим основа и да не паднат елементите.

Вгнездяването на пъзела изисква не само съобразяване на големината на частите, а и на посоката им. Така се усъвършенства фината моторика и координацията очи-ръце.

Пъзелът е приятна семейна игра, може да има състезателен характер с условие за най-бързо подреждане. Съхраняваме го в пликче. По-лесен пъзел, като този с Мечо Пух, могат да изработят учениците в оставащото време от часа, в занималнята и вкъщи. От готови картички с формата на България могат да се изработят пъзели по ЧО  и Музика за 4 клас, подпомагащи учебната работа. Подобен пъзел със забележителности от България подарих на българско дете, живеещо в чужбина.

Пъзел за деца със СОП – специално видео:

Тагове: ,

Източник: Мария Найденова