33 ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Света София”

Категория: Училища


Населено място: София


Адрес: ул.Пловдив 20


Телефон: 02/925-00-58


Мобилен: 02/925-01-56


Факс: 02/925-00-58


Имейл: eg33svsofia@abv.bg


Facebook: 33 Езикова Гимназия Света София


Web: http://www.33eg.eu/

За насГалерияЗапитване
33 ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Света София” e единствената езикова гимназия с първи чужд език английски и френски и втори чужд език испански, немски, руски. Нашата мисия е да изгражда и възпитава умения, способности и компетенции в учениците – да бъдат самостоятелни и креативни граждани.
Ние приемаме ученици от всички райони на столицата и от София област.
33-та Езикова гимназия „Света София“ е гимназия с утвърдени традиции и високи постижения. Учениците, завършили гимназията, продължават своето обучение предимно в престижни университети у нас, в Европа и САЩ и се реализират успешно в различни области на живота – публичната администрация, политиката, финансовата сфера, сигурността, частен бизнес, наука.
20 години – много или малко, когато говорим за образование !
Много, когато броим учениците ни, завършили още в началото на годините с френски сертификат, много, когато говорим за завършилите и дипломирани възпитаници на гимназията, които са осъществили своята професия, за тези ,които учиха във Франция, Англия, Германия, САЩ и показаха на света и на нас, техните учители, положените усилия, знание и много талант по пътя на живота.

Малко, когато говорим за необятното знание, образование и любов към училището – което помним, обичаме, тачим и защитаваме в дни на успехи и неуспехи, в дни на болка и радост.

Днес е такъв ден – на радост, постижения и равносметка, за учители, ученици и родители, приятели. За всички колеги, които са минали през прага на гимназията и са оставили своя принос, умение и с много усилие са допринесли за израстването ни на 20 години.

Много от нашите възпитаници на гимназията вече са родители и имат ученици.

Много и в различни времена са работили учители и в училището са се изучавали – писменост, реч, математика и философия. Може ли сега, в нашия 21 век, да работим като възрожденци и като верни, предани радетели за образование и култура? Сега, когато ученикът е получил пълна възможност и достъп до информация, когато учителят има много задължения, но получава по-малко уважение? Когато училището има нови измерения и информативно-технологични придобивки или липса на такива? Каква е значимостта на нашето образование, труд и ежедневна грижа за израстването на новото поколение? Или това е само администриране и задължения за подържане на статукво…

Зная, че трудът ни е едно взаимно отношение към създаването на добри хора с умения, любов и култура в новия, по-труден и непредвидим свят.

Зная, че всички години на работа в училище са допринесли за учениците и за нас, учителите, много положителни емоции на креативен дух, радост и болка от постигнатите и непостигнатите резултати, от които се учим ЗАЕДНО!

Благодаря за изминатия път на всички ученици, които имаха търпението да слушат, опознаят и видят света на изкуството, до който се докоснахме заедно. Досадно, интересно или понякога скучно, но винаги цветно и красиво.

Благодаря за търпението, за възрастта и усърдието на всички, които участваме заедно в общото ни голямо и трудно дело наречено – Училище!

На всички работещи за общото дело и духа на нашето училище – честит празник!!!!

Адриана Бонева – старши учител ИИ

Вашето съобщение