British School of Sofia

Категория: Частни училища


Населено място: София


Адрес: ул. "Екатерина Ненчева" 1


Телефон: 02/ 979 19 49


Мобилен: 0886 510 510


Факс: 02/ 979 00 60


Имейл: office@britishschoolbg.com


Facebook: British SchoolSofia


Web: http://britishschoolbg.com/

За насПриемЗапитване
В този високотехнологичен век образованието е онова „скрито съкровище”, което осигурява успех и конкурентно предимство на хората в живота. Има пряка зависимост между нивото на образованост и последващата реализация на всеки един човек в обществото. Колкото по-образован е един човек, толкова възможността му за реализация е по-добра. В много държави по света елитните училища са гаранция за успешна кариера.

British School of Sofia се появи в България като отговор на необходимостта от качествено образование, което да създава конкурентни младежи, които да могат да се реализират навсякъде по света.

Когато завършват учебния ден в нашето училище, учениците си тръгват с усмивка на уста. На другата сутрин прекрачват училищния праг със същата усмивка. Това е, което много ни радва и това е, с което ние много се гордеем, че нашето училище е на усмихнатите деца.

Защо да изберете британското образование

Британското образование се слави по света с високото си качество. В доклада на Британския съвет от 2007 е отбелязано, че образованието е по-ценно за британския износ, отколкото са финансовите услуги и автомобилната промишленост. Репутацията на британската образователна система се дължи, от една страна на известността и академичното съвършенство на институции като Оксфорд и Кеймбридж, а от друга – в училищен план – на популярните и независими училища като Ийтън, Хероу и Уинчестър. Британското образование се фокусира върху процесите и резултатите – какво детето трябва да знае и може да прави във всяка възраст, за разлика от наблягането само върху придобиването на конкретни знания.
Националните учебни програми на Англия и Уелс се характеризират със своя прогресивен подход: всеки етап от обучението се основава и надгражда онова, което е постигнато в предходния етап. Някои ключови принципи, като се започне от най-ранните години, преминават през цялата образователна система. Тя гласи, че всяко дете е уникално. Акцентира се върху развитието на позитивни взаимоотношения с учители, родители и връстници. Фокус се поставя и върху подпомагащата среда (образователният процес не се случва само в класната стая); накрая обучение и развитие – постиженията и резултатите, но само като един от аспектите на образованието на детето. В центъра на британското образование стои цялостното развитие на ученика. И не случайно, особено в началното му ниво, се дават много възможности за творчество и индивидуалност в класната стая. Вземайки предвид всичко това, както и възможностите за продължаване на образованието и прехвърляне на ученика от едно място на друго по света, както и фактът, че британските институции дават международно признати квалификации, не е чудно, че създаването на британски училища в чужбина процъфтява и е един непрекъснато разрастващ се процес. За популярността на британското образование може да се съди по огромния брой британски частни училища извън Великобритания. Съществуват повече от 2000 извън страната, в които се преподават елементите на английската национална учебна програма. Все повече се откриват с всяка изминала година (статистика с любезното съдействие на ISC Research Limited). Учениците от тези училища представляват значителен процент от броя на чуждестранните студенти, получаващи бакалавърски степени в университетите на Великобритания. Изборът на английско международно училище облагодетелства ученика не само с получаването на английско образование, но му осигурява и възможност за прехвърляне в други точки по света и продължаване на образованието си.
Повечето британски училища в чужбина следват британската учебна програма, като често включват вариации. Тя е структурирана около основните учебни етапи и евентуално предлага Британските външни изпити, полагащи се на всеки завършен етап. Завършващите средно образование ученици от много британски училища в чужбина биха могли да се явяват на IGCSEs – международна версия на изпитите The GCSE, които се държат в Англия. Те се признават за еквивалентни на GCSEs. Както става във Великобритания, следващият етап на обучение е „A” levels. Това е една образователна пътека, прогресираща до университета. Друга възможност, предлагана от редица британски училища, е Тhe International Baccalaureate (IB). Завършването на IB училище е еднакво приемлива квалификация за вход в университет във Великобритания и навсякъде по света.

Приемни изпити

ИСКАТЕ ЛИ ДЕТЕТО ВИ ДА УСПЕЕ В ЖИВОТА?
Замисляли ли сте се някога кое е най-ценно за успеха на вашето дете?
Вие сте родител и искате детето ви да успее, да постигне успехи, които дори вие не сте постигнали! Как да стане това?
??? Какъв е ключът към успеха?

ОБРАЗОВАНИЕ? ПОДГОТОВКА? УМЕНИЯ?
Днес светът непрекъснато се променя и развива. Уменията, които имаме днес, вече не са достатъчни утре и трябва непрекъснато да се учим и да се усъвършенстваме.
Децата докато станат зрели хора и се втурнат в забързания делови свят, преминават през дълги години образователен процес, които ги подготвят за живия живот и за бъдещите им успехи. В този високотехнологичен век ОБРАЗОВАНИЕТО е онова „СКРИТО СЪКРОВИЩЕ”, което преодопределя успешна кариера и осигурява конкурентно предимство. Колкото по-образован е един човек, толкова възможността му за реализация е по-добра. В много държави по света ЕЛИТНИТЕ УЧИЛИЩА са ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕШНА КАРИЕРА.
Искате ли най-доброто образование за детето си – вашето най-голямо съкровище?
Искате ли да виждате детето си как израства пред очите ви и да споделяте заедно всички успехи и премеждия? Спомнете си за насладата, която изпитвате, когато прегръщате малкото телце и целувате милото личице.
Чували сте и знаете, че НАЙ-ЕЛИТНОТО образование в света е БРИТАНСКОТО! Колко хубаво ще е, ако вашето дете бъде обучавано по британски модел?! Как да стане това?
Трябва ли да пропътувате хиляди километри, за да учите в британско елитно училище? Великобритания не е единственото място, с елитни британски училища! Вече 9000 образователни институции в различни страни по света следват британския образователен модел.
Сега има ЕЛИТНО БРИТАНСКО УЧИЛИЩЕ и в България. Името му е БРИТАНСКО УЧИЛИЩЕ В СОФИЯ. Намира се гр. София, кв. Лозенец.

БРИТАНСКО УЧИЛИЩЕ В СОФИЯ е първото и ЕДИНСТВЕНОТО училище в България, което следва британските образователни стандарти, за ученици от 3 до 18 годишна възрст, т.е. обхваща целия курс на обучение от детска градина до последния училищен клас.

БРИТАНСКО УЧИЛИЩЕ В СОФИЯ има:

  • British Kindergarten, за деца от 3 – 5 години;
  • British Primary School, за деца от 6 – 12 години;
  • British Secondary School – за деца от 13 – 16 години;
  • British College – за деца от 16 – 18 години;

Вашето съобщение