Кулинарна Академия HRC

Категория: Частни училища


Населено място: София


Адрес: бул. "Цар Борис III" 59


Телефон: +359 (2) 426 02 58


Мобилен: +359 884 059 875


Имейл: info@hrcacademy.com


Facebook: HRC Culinary Academy


Web: http://www.hrcacademy.com/

За насСпециалностиЗапитване

Кулинарна академия HRC е сред малкото места в Европа и единствената по рода си образователна институция в Източна Европа, която подготвя своите студенти за една от най-желаните професии днес – тази на топ готвач или мастър шеф. Академията предлага 2-годишно обучение по специалност Кулинарни изкуства и 3-семестриално обучение по специалност Иновации и управление в хотелиерството, разработени от водещи международни специалисти в кулинарната и хотелиерска индустрии.

Основана от холандски предприемачи през 2007 г, до момента международната кулинарна академия HRC е обучила над 800 курсисти. Голяма част от тях са българи, макар че тук се преподава на английски език, защото част от преподавателите са международни специалисти.

Кулинарната академия HRC се намира в централата част на София, а базата й е оборудвана по най-високи международни стандарти. Академията разполага с няколко кухненски лаборатории и демонстрационен театър.  Част от кампуса е и първият “кулинарен” хотел в света – Kitchen 59, където освен гости, в специални студентски стаи отсядат и учениците на академията. В него е поместен и учебният ресторант “Таланти”, в който се провежда част от практиката на курсистите.

Кандидат-студентският прием в HRC е отворен целогодишно за хора от цял свят. Дипломата, която академията издава след успешно приключване на 2-годишното си обучение по специалност “Кулинарни изкуства” и 3-семестриалното си обучение по специалност “Иновации и управление в хотелиерството”, е международно призната и сертифицирана от две световни организации – Американската кулинарна федерация и Worldchefs – Световната асоциация на кулинарните общности. В България академията е лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение.

Диплома по специалност Кулинарни изкуства:

Програмата по кулинарни изкуства е с продължителност 2 години и е разработена от експерти в сферата на образованието и кулинарния бизнес. Обучението се провежда изцяло на английски език от различни по националност шеф-инструктори, с широк професионален и преподавателски опит в международна среда. Учебната ни база в София се състои от шест професионално оборудвани тренировъчни кухни, готварско студио, демонстрационен театър със 100 места, учебна изба за дегустации. Запознайте се подробно с: Програмата за кулинарни изкуства от HRC Culinary Academy

Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма кулинарни изкуства:

 • 6 Март
 • 11 Септември

Кандидатстването е възможно през цялата година. Насърчаваме гражданите на държави извън ЕС да кандидатстват поне 3-4 месеца преди началото на програмата. Процедурата за получаване на виза варира според държавата и предвижда следване на логически свързани и обусловени стъпки. Повече подробности се обсъждат и изясняват по време на интервюто. В случай че има забавяне в получаването на виза, кандидатурата е валидна за следващата начална дата.

Диплома по специалност Управление и иновации в хотелиерството:

Искаш да станеш първокласен лидер в хотелиерството? Програмата Управление и иновации в хотелиерството предлага 2 семестъра в нашата академия и 6 до 12-месечен платен стаж в Европа или САЩ.

Нашите курсисти придобиват задълбочени познания в Управление на хотелиерство и ресторантьорство, гастрономия, финанси и счетоводство, фронт офис операции, управление на събития и други бизнес модули, способстващи успешното кариерно развитие в динамичната хотелиерска индустрия.

Програмата Управление и иновации в хотелиерството създава предпоставки за постигане на високи резултати чрез:

 • Практически опит в нашия собствен бутиков хотел.
 • Платени стажове в най-добрите хотелски вериги в Европа и САЩ.
 • Личностно развитие; вълнуващи специализации, от които да изберете в последния семестър.

Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по специалност иновации в хотелиерството:

 • 24 април

Следете актуалната информация: Специалност Управление и иновации в хотелиерството

 

Професионален сертификат по готварство:

Програмата предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици и се състои от два модула: „Студена и топла кухня“ и „Сладкарство и пекарство“. При успешно издържан финален изпит курсистите получават професионална квалификация за Готвач – студена и топла кухня, и Сладкар/пекар.

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца, в България и чужбина.

Важно: Стажът не е включен в цената на програмата.

Запознайте се подробно с програмата по готворство.

Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма готварство:

 • Юни 2023 г.
 • Септември 2023 г.

Сертификат по сладкарство и пекарство:

По време на 7-седмичната интензивна програма по сладкарство и пекарство ще се научите да приготвяте разнообразни десерти и сладкиши. Курсът представя различните концепции и приложения на сладкарството, които са изключително важни за работата в тази индустрия. Нашите преподаватели ще споделят тайните на класически десерти, сладкарски и пекарски техники, включително приготвянето на видове хляб, работа с шоколад, захар и декорация на торти.
Ще имате възможност да се обучавате в нашата пекарна, сладкарската ни кухня, както и в шоколадовото ни ателие. При успешно завършване на курса, по желание може да имате двуседмичен стаж в ресторант „Таланти“ или в пекарната на HRC и ще получите сертификат.

Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма сладкарство и пекарство:

 • 12 юни (следва да се потвърди)

Следете актуалната информция за програмата по сладкарство и пекарство.

Сертификат по студена и топла кухня:

Програмата включва 14 седмици интензивно обучение по нутрициология, безопасност и хигиена в кухнята, теория в кухнята, интензивна практическа подготовка по готварство.

След успешното завършване на курса готвачите могат да приготвят салати, предястия, супи, сосове, месо, риба и вегетариански основни ястия, също и някои традиционни ястия от азиатската и латиноамериканската кухня.

Таксата за обучение включва всички учебни материали, продукти, комплект ножове и униформа.

Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма студена и топла кухня:

 • Март (следва да се уточни)
 • Септември (следва да се уточни)

Следете актуалната информция по програма студена и топла кухня.

Ново и свежо: Лятна академия за тийнейджъри

Вашето съобщение