Кулинарна Академия HRC
Категория: Частни училища
Населено място: София
Адрес: бул. "Цар Борис III" 59
Телефон: +359 (2) 426 02 58
Мобилен: +359 884 059 875
Имейл: info@hrcacademy.com
Facebook: HRC Culinary Academy
За насСпециалностиЗапитване
Кулинарна академия HRC е сред малкото места в Европа и единствената по рода си образователна институция в Източна Европа, която подготвя своите студенти за една от най-желаните професии днес - тази на топ готвач или мастър шеф. Академията предлага 2-годишно обучение по специалност Кулинарни изкуства и 3-семестриално обучение по специалност Иновации и управление в хотелиерството, разработени от водещи международни специалисти в кулинарната и хотелиерска индустрии.
Основана от холандски предприемачи през 2007 г, до момента международната кулинарна академия HRC е обучила над 800 курсисти. Голяма част от тях са българи, макар че тук се преподава на английски език, защото част от преподавателите са международни специалисти.
Кулинарната академия HRC се намира в централата част на София, а базата й е оборудвана по най-високи международни стандарти. Академията разполага с няколко кухненски лаборатории и демонстрационен театър. Част от кампуса е и първият “кулинарен” хотел в света - Kitchen 59, където освен гости, в специални студентски стаи отсядат и учениците на академията. В него е поместен и учебният ресторант “Таланти”, в който се провежда част от практиката на курсистите.
Кандидат-студентският прием в HRC е отворен целогодишно за хора от цял свят. Дипломата, която академията издава след успешно приключване на 2-годишното си обучение по специалност “Кулинарни изкуства” и 3-семестриалното си обучение по специалност “Иновации и управление в хотелиерството”, е международно призната и сертифицирана от две световни организации – Американската кулинарна федерация и Worldchefs - Световната асоциация на кулинарните общности. В България академията е лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение.
Диплома по специалност Кулинарни изкуства:
Програмата по кулинарни изкуства е с продължителност 2 години и е разработена от експерти в сферата на образованието и кулинарния бизнес. Обучението се провежда изцяло на английски език от различни по националност шеф-инструктори, с широк професионален и преподавателски опит в международна среда. Учебната ни база в София се състои от шест професионално оборудвани тренировъчни кухни, готварско студио, демонстрационен театър със 100 места, учебна изба за дегустации. Запознайте се подробно с: Програмата за кулинарни изкуства от HRC Culinary Academy Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма кулинарни изкуства:- 6 Март
- 11 Септември
Диплома по специалност Управление и иновации в хотелиерството:
Искаш да станеш първокласен лидер в хотелиерството? Програмата Управление и иновации в хотелиерството предлага 2 семестъра в нашата академия и 6 до 12-месечен платен стаж в Европа или САЩ. Нашите курсисти придобиват задълбочени познания в Управление на хотелиерство и ресторантьорство, гастрономия, финанси и счетоводство, фронт офис операции, управление на събития и други бизнес модули, способстващи успешното кариерно развитие в динамичната хотелиерска индустрия. Програмата Управление и иновации в хотелиерството създава предпоставки за постигане на високи резултати чрез:- Практически опит в нашия собствен бутиков хотел.
- Платени стажове в най-добрите хотелски вериги в Европа и САЩ.
- Личностно развитие; вълнуващи специализации, от които да изберете в последния семестър.
- 24 април
Професионален сертификат по готварство:
Програмата предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици и се състои от два модула: „Студена и топла кухня“ и „Сладкарство и пекарство“. При успешно издържан финален изпит курсистите получават професионална квалификация за Готвач – студена и топла кухня, и Сладкар/пекар.
След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца, в България и чужбина.
Важно: Стажът не е включен в цената на програмата.
Запознайте се подробно с програмата по готворство.
Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма готварство:
Ново и свежо: Лятна академия за тийнейджъри
- Юни 2023 г.
- Септември 2023 г.
Сертификат по сладкарство и пекарство:
По време на 7-седмичната интензивна програма по сладкарство и пекарство ще се научите да приготвяте разнообразни десерти и сладкиши. Курсът представя различните концепции и приложения на сладкарството, които са изключително важни за работата в тази индустрия. Нашите преподаватели ще споделят тайните на класически десерти, сладкарски и пекарски техники, включително приготвянето на видове хляб, работа с шоколад, захар и декорация на торти. Ще имате възможност да се обучавате в нашата пекарна, сладкарската ни кухня, както и в шоколадовото ни ателие. При успешно завършване на курса, по желание може да имате двуседмичен стаж в ресторант „Таланти“ или в пекарната на HRC и ще получите сертификат. Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма сладкарство и пекарство:- 12 юни (следва да се потвърди)
Сертификат по студена и топла кухня:
Програмата включва 14 седмици интензивно обучение по нутрициология, безопасност и хигиена в кухнята, теория в кухнята, интензивна практическа подготовка по готварство.
След успешното завършване на курса готвачите могат да приготвят салати, предястия, супи, сосове, месо, риба и вегетариански основни ястия, също и някои традиционни ястия от азиатската и латиноамериканската кухня.
Таксата за обучение включва всички учебни материали, продукти, комплект ножове и униформа.
Прием 2023 г. в HRC Culinary Academy по програма студена и топла кухня:
- Март (следва да се уточни)
- Септември (следва да се уточни)