Национална спортна академия “Васил Левски”

Категория: Университети


Населено място: София


Адрес: ул.“Акад. Стефан Младенов“ № 21


Телефон: Централа : 0898 77 66 87; 02/4014100 - 8,00 ч. - 16,00 ч. (в работни дни)


Мобилен: 0889479189 - 10,00 ч. - 16,00 ч. (в работни дни) - Координатор „Кандидатстудентска кампания“:


Имейл: ksk@nsa.bg


Web: http://nsa.bg

ИнформацияГалерияКонтакти

НСА „Васил Левски“ е спортният университет на България със 78-годишна история!

Университетският кампус в Студентски град, разположен в едно от най-живописните кътчета на София, разкрива удивителна гледка към Витоша. В него се намират Ректоратът и основният учебен корпус, спортни открити и закрити съоръжения, съвременно оборудван Център за научна и приложна дейност в спорта, хранителен блок и общежитие. Уникалната учебно-спортна база на НСА се допълва от плувен басейн, както и от учебна сграда в центъра (ул. „Гургулят“ 1), реновирана изцяло и пусната в експлоатация на 9.09.2019 г., спортни комплекси в планините Пирин, Рила и Витоша, както и на морския бряг близо до гр. Несебър. Всичко това е на разположение на студентите по време на тяхното обучение, но също и за спорт и развлечения през свободното време.

Най-голяма заслуга за неповторимата атмосфера в Академията имат нейните студенти. Възпитаници или настоящи студенти са почти всички елитни спортисти и треньори на България, завоювали олимпийски, световни и европейски титли. Много са младите хора, които са държавни медалисти или обикновени любители на спорта.

Сред преподавателите в НСА са олимпийските шампиони Петър Киров – борба, и Тереза Маринова – троен скок, единственият българин, изкачил успешно Еверест без допълнителен кислород – Дойчин Боянов, олимпийският вицешампион с отбора по волейбол Стефан Димитров, двукратната европейска шампионка на гладко бягане Софка Попова, двукратният балкански шампион по хвърляне на копие Стефан Стойков, осемкратният шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев и други световни и европейски медалисти.

Дисциплината, стремежът към развитие, спортният хъс и неотклонното следване на собствените цели и мечти – това е ключът към успеха на НСА.

Национална спортна академия осъществява образователна и научна дейност във всички образователно-квалификационни и научни степени в акредитирани професионални направления по области на висшето образование, както следва:

ПЕДАГОГИЧЕСКИ НАУКИ:

1.3. Педагогика на обучението по физическо възпитание – подготвят се учители по физическо възпитание за всички степени на образователната система.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СПОРТ:

7.6. Спорт – подготвят се треньорски кадри за лицензирани от Министерството на младежта и спорта федерации, спортни мениджъри, спортни коментатори, спортни аниматори, треньори по адаптирана физическа активност и спорт, както и специалисти по физическа подготовка в системата на МО, МВР и охранителната дейност.

7.4. Обществено здраве – подготвят се кинезитерапевти/физиотерапевти за работа в лечебни заведения, за превенция на здравето и възстановяване в системата на спорта.

7.5. Здравни грижи – подготвят се кадри за Spa и Wellness индустрията и се осигурява магистърско обучение по кинезитерапия на завършилите професионални бакалаври-рехабилитатори от медицински колежи.

Броят на спортовете, по които може да се придобие професионална квалификация за треньор, е 70 – впечатляваща цифра от олимпийски и световно развити спортове. Дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с нова специалност. Това удвоява шансовете за успешна кариера.

Академията е безспорен лидер във висшето спортно образование не само в България, но и в региона. Предлаганите 17 програми за обучение в магистърска степен покриват спектър от търсени специалности в сферата на спорта, физическото възпитание, кинезитерапията, спортната журналистика, рекреацията, индустрията за свободното време и младежките дейности.

НСА отделя голямо внимание на обучението на млади научни кадри, има акредитирани докторски програми в общо четири професионални направления: спорт, педагогика на физическото възпитание, обществено здраве и здравни грижи.

Академията е предпочитан университет за много чуждестранни студенти, за студентска мобилност по европейската програма Еразъм+, както и партньор в множество международни проекти.

Вратите на НСА „Васил Левски“ целогодишно са отворени за Вас!

Успешната Ви кариера може да започне тук и сега!

Вашето съобщение