3 ОДЗ Патиланско царство

Категория: Детски градини


Населено място: София


Адрес: ул. "Гинци", №16


Телефон: 02/9453155; 02/9452798


Мобилен: 0879 554 147; 0879 876 155


Имейл: info@odz3.com


Web: http://odz3.com/

За насГалерияЗапитване
На 1-ви юни 1972 г., в столичния квартал „Хаджи Димитър”, на тихо и спокойно място, сред много зеленина, официално е открито 3 ОДЗ Патиланско царство. В този слънчев, празничен ден, новата сграда и китния двор се изпълват с живот, огласяни от звънливи детски гласове и смях. Детската градина започва работа с 4 градински и 4 яслени групи, под грижите на млад и амбициозен персонал.
Днес ОДЗ №3 „Патиланско царство”, разполага със съвременна, подходяща за възрастта на децата материална база. Състои се от две отделни двуетажни сгради. Едната от тях официално бе открита на 11 юни 2008 г. и е съобразена с европейските стандарти за качество, отговаряща на всички съвременни изисквания за достъпна и комфортна архитектурна среда. Сбъдна се една мечта за модерни физкултурен и музикален салон, оборудвани с необходимите спортни съоръжения и музикални инструменти.
В двете сгради са поместени общо 9 групи – 7 градински и 2 яслени. В тях се отглеждат 267 деца на възраст от 1 до 7 години. Всяка от групите е със самостоятелни занималня и спалня, обзаведени съобразно потребностите на децата: в светли тонове, с безопасни мебели и подходящи играчки. Условията в групите отговарят на всички санитарно-хигиенни изисквания за правилното отглеждане и възпитание, за провеждане на качествен и пълноценен педагогически процес.
Градината разполага с просторен, много добре организиран двор. Обособени са отделни площадки за всяка група с пясъчници и уреди, съобразно възрастта на децата. Разнообразието от дървесни видове и цветни лехи го прави едно наистина чудесно кътче за игра.
Материално-техническата база се модернизира постоянно. Интериорът на ОДЗ №3 е естетически издържан и функционално организиран. За осигуряване на оптимален социално-педагогически комфорт, създадохме още:

  • Кабинет за чуждоезиково обучение
  • Кабинет за приложни дейности
  • Кабинет по БДП – клуб „Би-бип”
  • Здравен кабинет
  • Аудиовизуална техника за всяка група
  • Богата педагогическа и предметно-материална среда

В ОДЗ №3 съществува богата материална и културно-емоционална среда, в която всяко дете развива своята индивидуалност и се изгражда като мислеща и творческа личност, уважаваща себе си и другите.

Критерии за прием

  • Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
  • Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Подуяне)
  • Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие
  • Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

Разгледайте още Детски градини в София
Информирайте се за прием и класиране в 3 ОДЗ Патиланско царство – София

Вашето съобщение