80 години СОУ „ Никола Йонков Вапцаров” град Царево

80 години СОУ „ Никола Йонков Вапцаров” град Царево

СОУ „ Никола Йонков Вапцаров” започва своята история в далечната 1918г. Първоначално съществува като Начално училище, а през 1945г. е открита Непълна смесена гимназия.

Днес на 7 декември – рождената дата на патрона на училището Никола Вапцаров, учители и ученици честват 80- годишния юбилей на своето училище.
С много забавления, състезания и игри премина изминалата седмица за учениците, а за да бъде още по- празничен днешният ден започна с водосвет и юбилейно заседание на педагогическия съвет. В 11:00ч. в НЧ „ Георги Кондолов” се проведе тържествен концерт- спектакъл, в който се включиха ученици от всички класове на училището.
Поздрав към празнуващите днес отправиха и малките представители на ОДЗ „Ален Мак”гр. Царево, както и ученици от ОУ ” Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ахтопол.
Поздрав имаше също и от кмета на общината инж. Георги Лапчев,който получи почетен плакет и благодарност от директора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров” г-жа Ваня Атанасова за съвместната им работа.Почетен плакет за дългогодишния труд като директори на училището ,получиха също г-н Фешев, г- жа Митрева и г-жа Костадинова.
Регионалният инспекторат по образованието– Бургас, награди СОУ„Никола Йонков Вапцаров” град Царево с почетен вимпел по повод 80 години от създаването на училището и приноса му за развитието на образователното дело в област Бургас.